Alternatyva Lietuviškam poilsiui arba: Linkėjimai nuo jūros kranto.

Blogas

Ar dažnai prabundi nuo bangų ošimo, kavą geri jūrai skalaujant kojas, pietauji ant kranto su vaizdu į jūrą, o vakare gėriesi pasakiškais saulėlydžiais?

Dalinamės atostogų įspūdžiais iš kaimyninės Latvijos. Apsistojome kempinge miestelyje Tuja, esančiame už Rygos, šalia ,,Via Baltica” kelio atkarpos link Talino.  Įspūdis karališkas – vien dėl vaizdo, atsiveriančio pravėrus palapinę…

Pirmasis privalumas, kad kempingas nereikalauja išankstinės rezervacijos: prognozuojami geresni orai – susimeti būtiniausius daiktus ir į trasą. Mūsų pasirinktas kempingas gal ir ne aukščiausių Europinių standartų, bet gyvenimo sąlygos vis tobulėja: neskaitant pagrindinių patogumų čia atsirado ir wi-fi zona, kurioje turėjome galimybę netgi draugiškas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes stebėti. 🙂 O ne tokie dideli krepšinio mėgėjai galėjo prisipūtę čiužinį su gera knyga jūroje paplūduriuoti.

kaip_tu_latvija_tuja_pliazas

Poilsis čia paprastesnis, blizgančių madų demonstruoti nėra kur, nes artimiausiame miestelyje tik keli namai ir parduotuvė, kurioje nusipirkome būtiniausių produktų pietums ir šalto gėrimo, atgaivinančio karštą dieną. Ir visgi nuo civilizacijos ne taip ir toli: pliaže veikia ,,Beach baras”. Savaitgaliais atviras tiek pietaujantiems, tiek ieškantiems vakaro pramogų. Alaus ar vėsa alsuojantis ,,Mohito” vos už 2,5 eur. Panašią galimybę pasimėgauti gėrimu ant jūros kranto turėjome prie palapinės, tačiau norint pajausti šurmulį baras – puikus pasirinkimas.

kaip_tu_latvija_papludimio_baras

 

Dar vienas privalumas  – vakarinis jūros grožis.  Viskas čia pat – sėdi, vakarieniauji, ir žiūri į besileidžiančią saulę… Tik čia supranti apdainuotus Palangos bobučių ,,100m iki jūros”, nes čia jie įgauna tiesioginę prasmę.

kaip_tu_latvija_vaizdas

Per kelias dienas spėjame visiškai atitrūkti nuo miesto šurmulio. Juokavome, kad kaip lietuviai lekia prie ežerų ramiai ,,atsipūsti”, taip latviai prie jūros. Pajuntame atostogos po kurių nereikia poilsio. Pamiegojom, pasisėmėm naujo kūrybinio įkvėpimo ir toliau kimbam į darbus.

 

Linkėjimai!:)

kaip_tu_vakarine_jura